Union je bil ustvarjen leta 1864, kot majhno družinsko podjetje. Takrat najverjetneje nihče ni slutil, da bo njihovo pivo v naslednjih 150 letih postalo eno izmed najbolj poznanih piv v Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, …. V nadaljevanju vam bomo predstavili zgodbo Uniona, ki je sedaj pod okriljem podjetja Pivovarna Laško Union d.o.o. Union si lahko privoščite v različnih različicah, ki vam jih predstavljamo.

Union

Union piva:

  • svetlo pivo,
  • nefiltrirano pivo,
  • brezalkoholno pivo,
  • PALE ALE,
  • RED ALE,

Union Radlerji:

  • bezek 0.0.,
  • grenivka 0.0,
  • kumara,
  • grenivka,
  • limona.

V nadaljevanju našega članka vam bomo predstavili nekaj koristnih informacij, ki jih mora poznati prav vsak ljubiteji piva v Sloveniji in na tujem.

Union svetlo pivo

Union svetlo pivo nam nudi poln okus s srednje izraženo grenčico. V primerjavi z Laškim pivom je tako nekoliko manj grenak. Znan je po svoji zlatorumeni barvi in prijetni rezkosti. Vsebuje 4,9 % alkohola. Priporočena temperatura postrežbe je od 6 do 8 stopinj celzija. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 in 0,33 L in pločevinkah 0,5 in 0,33 L.

Union nefiltrirano

Union nefiltrirano bo v vsa prebudilo radovednost. Izbirate lahko med temnim in svetlim nefiltriranim pivom, ki je odličnega okusa in preseneti z lahkotnostjo in karamelno-kavno aromo, ki vam bo zagotovo všeč. Vsebuje 4,9 % alkohola. Priporočena temperatura postrežbe je od 6 do 8 stopinj celzija. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 in 0,33 L in pločevinkah 0,5 in 0,33 L.

Union nefiltrirano

Union PALE ALE

PALE ALE je med pivi zagotovo posebnež, ki ga morate preizkusiti. Navdušil vas bo z nežno in prepoznavno grenčico, ki ji je dodan aromatični hmelj. Vsebuje 5,4 % alkohola. Priporočena temperatura postrežbe je od 8 do 10 stopinj celzija. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 L.

Union PALE ALE

Union RED ALE

RED ALE spada v pivnico Selectin. Aromatična sorta hmelja Citravam ponuja odlično mešanico okusov citrusov. Pri varjenju tega piva uporabljajo hmelj Ella. Prav tako pivu dodaju začimbne odtenke, ki nam ponuja okus karameliziranega praženega slada. Vsebuje 5,6 % alkohola. Priporočena temperatura postrežbe je od 8 do 10 stopinj celzija. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 L.

Union RED ALE

Radlerji 0.0

Radlerje v ponudbi Union lahko izbirate med tistimi, ki imajo 0.0 % alkohola in tistimi, ki vsebujejo 2,0 % alkohola. Radler bezek 0.0. je brezalkoholno pivo z okusom bezga. Znanj je po okusu harmonične grenčice, ki s svojo eksplozijo okusov poskrbi, da se boste takoj zaljubili vanj. Vsebuje 4,7 % sadnega deleža. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 L in 0,5 L pločevinkah.

Radler grenivka 0.0 je 100% naravna osvežilna pijača z okusom grenivke. Ne vsebuje dodatnih sladil, konzervanskov ali umetnih barvil. Gre za kombinacijo starodane pijače iz hmelja in sadnega soka. Vsebuje 6 % sadnega deleža. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 L in 0,5 L pločevinkah.

Radler 0.0

Radlerji

V primerjavi s pivom ima Radler več kot polovico manj alkohola, zato je primeren za pitje po športnih aktivnostih. Radler grenivka je eden izmed najbolj prepoznavnih Radlerjev. Znan je po svojem vonju in okusu. Okus grenivke vam pričara sladek a hkrati grenak okus. Vsebuje 2,0 % alkohola in 6 % sadnega deleža. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 L in 0,5 L pločevinkah.

Radler limona je nov okus in je mešanica piva in sadnega soka. Prav zaradi te mešanice, je ta Radler izrazito bolj motne barve. V kolikor ga še niste probali, vam priporočamo, da to storite čimprej. Vsebuje 2,0 % alkohola in 4,7 % sadnega deleža. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 L in 0,5 L pločevinkah.

Radler kumara je prav tako nov okus z okusom kumare. V kolikor ga še niste probali, vam priporočamo, da to storite čimprej. Vsebuje 2,0 % alkohola in 4,7 % sadnega deleža. V trgovinah nam je na voljo v steklenicah 0,5 L in 0,5 L pločevinkah.

Vse okuse Uniona lahko preizkusite v njihovi pivnici v Ljubljani. Union pivnica SELECTION je polna prijetnih presenečenj. V njej boste lahko okušali piva, ki jih pivovarji pripravijo vsak mesec, posebej in samo za goste njihove pivnice!