Radler je zelo razširjena pijača po celem svetu. Še posebej priljubljen je na Evropskih tleh. Predvsem v Nemčiji so izredno navdušeni nad njegovim okusom. Zgodovinski podatki so dokaz, da so to pijačo (v malce drugačni obliki) pili že ob koncu 19. stoletja. V nadaljevanju tokratnega članka vam bomo na kratko predstavili še nekatere druge informacije o omenjeni pijači. Vabimo vas, da nadaljujete z branjem.

Ta pijača je narejena iz odlične mešanice piva in še drugega sadnega soka. To je najpogosteje limonada ali pa celo Sprite. Pivovarji pravijo, da mora biti mešanica teh sestavin v razmerju 3:2. To je pomembno zato, da lahko pivo doseže najboljši možen okus. Priporočamo vam tudi, da ga pred zaužitjem povohate, saj neizmerno diši.

Kupite ga lahko kot alkoholno ali kot brezalkoholno pijačo. To je velika prednost, saj lahko v njegovem okusu uživajo tako malo mlajše osebe kot tudi odrasli. V obliki brezalkoholnega piva obstajata Union Radler bezeg 0.0 in Union Radler Grenivka 0.0. Slednji vsebuje precej veliko (6 %) sadnega deleža in zato daje podvojeno osvežitev. Radler z okusom bezga pa vsebuje 4,5 % sadnega deleža. Za njegov prvovrstni okus poskrbijo poleg bezga še ostale sestavine, kot na primer: sokovi limete, pomaranče in limone. Oba okusa sta zelo popularna med mladimi, ki ga zaradi ne vsebnosti alkohola, lahko uživajo v katerem koli trenutku dneva.

Ali ste vedeli, da se po tradicionalnem receptu pripravlja z mešanjem srednje temnega piva in z blago limonado? Tako veleva tradicionalni recept, med tem ko moderne smernice narekujejo uporabo svetlega piva namesto srednje temnega.

V Sloveniji lahko najdete veliko različnih okusov te priljubljene pijače. Zgoraj smo omenili že dva (grenivka in bezeg), ki sta narejena v obliki brezalkoholne pijače. Seveda pa obstajajo še drugi, ki vsebujejo alkohol. To sta na primer kumara in limona.

Predlagamo vam, da si čim prej privoščite okusen Radler!


Leave your thought here