Pivo v sodu lahko kupimo za domači in “profesionalno” uporabo. Kvaliteta piva in okus je identičen v obeh primerih. Vseeno pa se sodi med seboj razlikujejo. V nadaljevanju vam bomo predstavili kakšne so glavne razlike, kjer se lahko sodi uporabljajo in med katerimi okusi lahko izbirate.

Pivo v sodu

Pivo v sodu je namenjeno postrežbi točenega piva. Točeno pivo ste do sedaj pili zgolj v gostilnah. Z letom 2019 pa je tudi v Sloveniji možno postreči točeno pivo tudi doma. S pomočjo točilne naprave za pivo, ki je namenjena domači uporabi, boste lahko bogate okuse točenega piva uživali tudi iz svojega najljubšega kavča. Naprave za svoje delovanje ne potrebujejo plina, njihova uporaba pa je izjemno preprosta. S klikom na točilne naprave za pivo si lahko ogledate različne naprave, ki za svoje delovanje potrebujejo pivo v sodu.

Glavna razlika med sodom, ki ga uporabljajo te naprave in sodom, ki ga imajo v gostilnah je v kapaciteti. Gostilne in restavracije imajo več 10 literske sode, saj je tam poraba bistveno višja. Za domačo uporabo pa so pri razvoju naprav za pivo ocenili, da je idealna kapaciteta soda za domačo uporabo 2L oziroma 8L (odvisno od modela naprave za pivo).

Pivo v sodu bo svoje svežino obdržalo kar 14 dni. V sodu za naprave THE SUB lahko izbirate med različnimi okusi svetovno znanih blagovnih znamk. Naj omenimo Heineken, Birra Moretti Baffo d’Oro, SOL TORP, Gösser Radler, Kaltenhausen Gandolf IPA, Brand Session IPA, Edelweiss Hefetrüb, Tiger, Affligem, Wieckse Witte, Cruzcampo Especial, …. Gre za sode, ki imajo 2L kapaciteto.

Pivo v sodu za napravo za pivo Blade pa nam ponuja 8L kapaciteto. Trenutno lahko izberemo med naslednjimi okusi:

  • Heineken,
  • Heineken 0.0
  • Gösser Märzen,
  • Tiger,
  • Strongbow Gold Apple je cider,
  • Gösser Stifts – Zwickl.

Ne pozabite, da morate točeno pivo postreči v elegantnih kozarcih za pivo. Vabimo vas, da si na našem blogu ogledate tudi ostale zanimive članke!


Leave your thought here